Kategorier
Guide

DEN STORA CHURROS-GUIDEN

Churros är en bakelse av friterad deg från Spanien och Portugal. Finns det churros i Stockholm? Finns det BRA churros i Stockholm? Detta var frågor jag ställde mig efter ha kommit tillbaka från några veckor av att endast ätit churros i Madrid. Jag vet att ni churros-fantaster undrar samma sak. Så jag begav mig ut på gatorna och besökte fyra ställen i centrala Stockholm, för att till er rapportera det viktiga, vart de finns, vad de kostar, och hur krispiga de är. Häng med!

The Border – Burgers vs Burritos
Rutger Fuchsgatan 3
Pris: 55 spänn för ca 4-5 churros
Gömd bakom Ringvägen finns detta ställe på Rutger Fuchsgatan, ett stenkast från Ringen i Skanstull. Som ni ser ovan kan man även käka burgare på den här restaurangen, mycket fotovänliga sådana. Hursomhelst! Churrosmängd för priset, helt okej. Inte vansinnigt dyrt. De var sockrade, hade även kanel. Färska. Med fick man en tjock chokladkräm av något slag, som smakade helt okej men var lite för tjock (gick knappt att få upp något på churron). Extra plus för trevlig personal! Om du gillar churros som inte är för luftiga utan har en mer fyllig smak och tuggmotstånd är det här stället för dig.
Betyg: 8 av 10
The Churro House
Tegnérgatan 18
Pris: ca 70-90 spänn för ca 6-7 churros
The Churro House är ett nyöppnat ställe på Tegnérgatan, nära t-bana Rådmansgatan. Med nyöppnat menar jag nyöppnat – tror de öppnade nu under 2018 (i skrivande stund är det januari). Där finns det olika churros att välja på, och olika topping. Det finns mindre churros, churritos, med olika typer av chokladsås i (klart plus – enda stället på listan som erbjöd det). Det är väldigt fullt därinne, jag kom en helgeftermiddag – gör inte mitt misstag! Det var smockfullt och vi fick vänta 45 minuter. När churrosen väl kom var de inte helt färska, men fortfarande goda. Aningen tunna för min smak, hade uppskattat om de varit lite tjockare. Visserligen kan man välja storlek, jag valde mellanstora, men jag tycker alla churros ska vara lite tjocka. Det är ju inte brödpinnar. Det snålas inte med sockret på, det tyckte jag om. Lite hårda, men det kan bero på att de inte varit helt färska. Men de var goda! Gillar verkligen initiativet (uppenbarligen).
Betyg: 7,5 av 10
Dos Gringos
I “Teatern”, som är en foodcourt i Ringen på Götgatan 100 vid t-bana Skanstull. 
Pris: 45 spänn
Bli inte lurade av namnet! Det är ingen riktig teater, utan en foodcourt – alltså en samling av olika restauranger i en lokal där du och ditt sällskap kan välja mat från olika restauranger och sitta tillsammans. I Teatern kan du även jobba med laptop, borden är byggda så. Teatern är min absoluta favorit foodcourt i Stockholm! Tätt följd av Liljeholmens foodcourt och K25 på Kungsgatan. Dos Gringos är alltså en mexikansk restaurang inne i Teatern som säljer churros som efterrätt. Det här var det billigaste stället jag provade! Dock får man inte sådär jättemycket churros, ni ser ju på bilden. De är rätt korta också. Men det är inget problem för mig – så länge churros är tjocka och känns liksom, autentiska. Plus för att de var extremt färska. Min första reaktion var wow, riktigt varmt och gott. Man får även en chokladsås till som var god. Men churrosen… Nja. De är godare än de flesta bakverk såklart, det är churros. Men för mig smakade de på tok för oljigt, lite för luftiga och för lite bröd. Smälte i munnen innan man kände en riktig smak. De smakade liksom inte sött, kände ingen kanel eller ens socker på. De funkar, men vill du prova churros för första gången rekommenderar jag de andra ställena listade här.
Betyg: 6 av 10
Jafaris donuts
Drottninggatan 13A
Pris: 50-60 spänn
Jafaris donuts hade för det första en dekorativ churros-“staty” av plast framför, det ger jag ett stort plus för. Också kunde man välja topping, du kunde få churros med glass, nutella, etc. Mycket nice ställe att svänga förbi när man är sugen på snabba churros. Nu, för smaken. Varma och goda. Det jag skulle vilja klaga på är nog att om det förra stället hade för luftiga och oljiga churros var detta motsatsen. Så om du gillar churros med tuggmotstånd som smakar lite mer bröd så är det här platsen för mig. Jag gillar något slags mellanting och skulle önska att dessa churros var aningen sötare! De ska ju vara det. Men all in all, nice.
Betyg: 7 av 10
Hoppas ni gillade det här inlägget! På fettisdagen den 13/2 (tror jag) kommer nästa matguide, men då: om semlor! Jag ska ge mig ut och prova wrapssemlan, vaniljsemlan, nachosemlan, chokladsemlan, veganska semlor. Funderar också på att göra en “Stockholms bästa foodcourts” – inlägg, vad tror ni? Berätta gärna! Hörs imorgon. xx

4 svar på ”DEN STORA CHURROS-GUIDEN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *