Det är alltid soligt i Barcelona

– Vet du, jag har bara ett seminarium på måndagen nästa vecka. Sen har jag en föreläsning på tisdagen. Jag funderar på att ta flyget till närmsta plusgrader efter det.

– Jag har bara ett seminarium på fredagen. Ska vi åka ihop?

Två timmar därefter sitter jag på en buss mot stan för introhelgen med Popkollo och bokar hotell medan Bêstûn köpte flygbiljetter hemifrån. 48h senare släpar jag min fullpackade tränings- (i det här fallet weekend) väska till seminariet för att ta första bästa flyg mot Barcelona El Prat.

Jag ÄLSKAR Barcelona. Jag var där 2016. Då åkte jag upp till Montserrat med först mysig tvärbana och på väg ner i en liten gul korg ner för ett berg (hur häftigt?!), hängde på olika marknader, badade i Barceloneta, drack massvis med Sangria och Mojitos, shoppade tills hela mitt väsen (läs: hela min PLÅNBOK) skrek av tomhet. Nu hade vi ju som sagt inte så många dagar där. Men vi hann med en del. Mest var det nice att bara hänga. Jag märkte hur kass min spanska blivit eftersom jag inte pratat så mycket, senaste gången jag verkligen låg i och gjorde det var i Alicante 2017. Så var lite ringrostig.

Allt är ju billigare i Barca. På tisdagen begav vi oss ut för frukost. Vi bodde på ett riktigt fint hotell i stadsdelen Glories, och det var.. riktigt fint. 5-stjärnigt. Inte på tok för dyrt heller. Grejen var att även så var hotellfrukosten. 180 papp per skalle och dag. Så vi skippade den. En promenad bort hittade vi ett mysigt gammalt katalanskt café där vi båda beställde varsin yoghurt med müsli och frukost. 20 pix. Sen råkade jag beställa två mackor, en med katalansk korv och en annan med någon slags skinka. Det blev något missförstånd i kassan! Men det var gott. Mittemot caféet låg gatumålningen ni ser på bilden, med suffragetterna på. Jag blev glatt överraskad. Det finns så mycket streetart i Barcelona. Mycket av det har en feministisk prägel.

Vi drog till stranden Barceloneta med spårvagnen. Men det var full-blown vindstorm (pun intended.. hehe) och det gick fan inte att sitta där en längre tid. Så vi satte oss på en uteservering. Men så blåste två bord bredvid oss omkull och glas gick sönder så vi drog in och käkade varsin paella. Det finns få saker jag verkligen inte förstår mig på med Bêstûn. Att han inte gillar paj. Att han ser det goda i alla mina människor han möter. Att han älskar villkorslöst (I don’t.). Men att han hatar skaldjur – I can’t! Han vägrar ens smaka skaldjur i någon form. “Det ser äckligt ut. Det bara gör det Angela”. Jag skulle kunna leva på bara skaldjur. Men mest skulle jag vilja leva på skaldjurspaella all year long. Om någon av er vet vart man kan hitta så pass bra paella som finns i Spanien/Katalonien här i Stockholm, let me know!

All in all – mycket bra dag. Jag behövde verkligen solstrålarna. Det var ju inte supervarmt, ni ser att jag har tröja och jacka på mig (i slutändan dumpade jag jackan och körde bara tröja all the way – vad gör ens jacka för nytta när den är tunn..), men solen var där! Det var det viktiga. Imorgon ska ni få reda på vad vi gjorde på onsdagen! Nu knackar det på ytterdörren, det är nog Bêstûn med blommor. Som jag tvingade honom att köpa för lägenheten blir så tom utan… På återseende fina ni. xx

2018-03-09T17:07:53+00:00 10/03-2018|1 kommentar

En kommentar

  1. Nori 10/03/2018 vid 10:55 - Svara

    Vilka underbara bilder! ☀️

Lämna en kommentar